Επισκεφθείτε την αρχαία Κυδωνία στα Χανιά με ενοικίαση αυτοκινήτου

Ενοικιασεις αυτοκινητων χανια

Η Αρχαία πόλη της Κυδωνίας βρίσκεται στην μοντέρνα πόλη των Χανίων, στη βορειοδυτική πλευρά της Κρήτης. Εικάζεται ότι η Κυδωνία ήταν μια από τις τρεις πόλεις τις οποίες ο βασιλιάς Μίνωας ίδρυσε, θεσπίζοντας έτσι τον Μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη, ο οποίος μεταγενέστερα κατακτήθηκε από το Μυκηναϊκό πολιτισμό. Στη μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά Κύδωνα, γιο του θεού Ερμή και της κόρης του Μίνωα. Η λέξη κυδος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει δόξα.

Οι ανασκαφές στην περιοχή ξεκίνησαν το 1966 και είναι ακόμα και σήμερα σε εξέλιξη, με πολλές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις, ειδικά στον λόφο Καστέλι. Θα συναντήσετε πολλά από τα αρχαιολογικά ευρήματα της πόλης, στο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων.

Η αρχαία Κυδωνία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της προϊστορικής περιόδου στη Κρήτη, ενώ είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Κρήτη.

Εντυπωσιακό και σπάνιο είναι ότι η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Χανίων και μία από τις τρεις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Κρήτης, βρίσκονται ακριβώς στην ίδια περιοχή.

Ενοικιάστε και εσείς το αυτοκίνητο των διακοπών σας από το Autohire Chania και επισκεφθείτε την αρχαία Κυδωνία!