Επισκεφθείτε τη Γραμβούσα με ενοικίαση αυτοκινήτου!

chania-gramvousa.jpg

Η Γραμβούσα μπορεί να ακούγεται ως ένα μόνο νησί, αλλά πρόκειται για δύο μικρά, γειτονικά νησάκια. Τα ονόματα τους είναι Ήμερη Γραμβούσα και Άγρια Γραμβούσα, ενώ από μόνη της η ονομασία προϊδεάζει για το τοπίο που θα αντικρίσετε με την επίσκεψη σας! Βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Χανίων, ενώ ο μόνος τρόπος πρόσβασης είναι μέσω θαλάσσης.

Η Ήμερη Γραμβούσα, είναι το νησί με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς είναι χτισμένο ένα πανέμορφο Βενετσιάνικο κάστρο, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται το 1584. Το κάστρο είχε χτιστεί για να προστατέψει την περιοχή από επιδρομές, ενώ είχε την ιδιαιτερότητα να έχει μονο τρεις πλευρές τειχών, καθώς η βόρια πλευρά είχε τη φυσική προστασία απόκρημνων βράχων.

Με την επίσκεψη σας στην Ήμερη Γραμβούσα, θα περιπλανηθείτε στο ερείπια του κάστρου, θα επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου και θα κάνετε μπάνιο στην καθαρή και ήσυχη παραλία που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το εκκλησάκι. Μπορείτε μάλιστα να καθίσετε στο εστιατόριο που βρίσκεται εκεί και να απολαύσετε μια μέρα στην περιοχή αυτή. Με τη σειρά της η Άγρια Γραμβούσα, δεν έχει κατοικηθεί ποτέ, ενώ το τοπίο παραμένει καθαρό και παρθένο από επέμβαση ανθρώπου, με αποτέλεσμα να αξίζει το όνομα που πηρέ ως ένα άγριο και έρημο νησί.

Για να επισκεφθείτε τη Γραμβούσα, θα πρέπει να φτάσετε στο λιμάνι της Κισσάμου και από εκεί να πάρετε το καραβάκι το οποίο θα σας μεταφέρει μέσω θαλάσσης στα νησιά! Για να έχετε εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι αλλά και να μπορέσετε να περιπλανηθείτε σε όλο το νησί της Κρήτης, η ιδανική λύση είναι η Autohire Chania για ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά!