Σουγια, ένα πανέμορφο χωριό στα Χανια!

chania-sougia.jpg

Η Σουγια είναι ένα όμορφο μικρό χωριό περίπου 70 χιλιόμετρα νότια από τα Χανια. Χτισμένο παράλληλα σε μια όμορφη και μεγάλη παραλία με λεπτό βότσαλο, το χωριό βρίσκεται στην έξοδο του Φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης, ένα φανταστικό μέρος για πεζοπορία.

Το χωριό είναι αρκετά μικρό και ιδανικό για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Ο κύριος δρόμος, ο οποίος χωρίζει την παραλία από το χωριό, καταλήγει σε ένα μικρό λιμάνι. Από το λιμάνι μπορείτε να πάρετε το καραβάκι το οποίο θα σας ταξιδέψει κατευθείαν στο όμορφο νησάκι της Γαύδου, ενώ από εκεί μπορείτε να πάρετε και το καράβι το οποίο σας πάει λίγο παραδίπλα στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Λισσού! Στον κεντρικό δρόμο της Σούγιας, θα δείτε περισσότερους πεζούς να κάνουν μια χαραλωτική βόλτα, από ότι αυτοκίνητα, κάτι το οποίο συμβάλλει στη χαλάρωση!

Παράλληλα με το δρόμο και ακριβώς απένταντι από την παραλία θα βρείτε πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ δε λείπουν κάποια μικρά μπαράκια για τη νυχτερινή διασκέδαση σας! Κάθε βράδυ, κάποιο από τα μπαράκια και τα καφέ έχει μια ιδιαίτερη βραδιά ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, ενώ σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο δρόμο να στήνουν χορούς και ίσως αν θέλετε να συμμετέχετε και εσείς! Οι τιμές σε όλη την περιοχή είναι πολύ προσιτές, από το πρωινό σας μέχρι το ποτό που θα πιείτε.

Η παραλία του χωριού είναι μεγάλη και καθαρή, ειδικά απο τη μεριά που βρίσκεται το μικρό λιμανάκι, καθώς δεν έχει τόσο πολύ κόσμο, ενώ θα έχετε μόνιμη προστασία από τον ήλιο, καθώς τα δέντρα από την παραλία δεν λείπουν. Θα πρέπει να θυμάστε ότι η παραλία βαθαίνει απότομα, οπότε θέλει προσοχή για τα παιδιά, ενώ θα δείτε κυρίως στην ανατολική πλευρά της παραλίας σκηνές ειδικά τον μήνα Αύγουστο.

Πρίν ξεκινήσετε την εκδρομή σας για Σούγια, λάβετε υπόψη σας ότι δεν υπάρχει στο χωριό τράπεζα, φαρμακείο και βενζινάδικο, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Εξερευνήστε τη Σούγια και τις γύρω όμορφες περιοχής, ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από την Autohire Chania!